perjantai 20. heinäkuuta 2012

Raskausviikko 28+5Edellisestä päivityksestä onkin jo luvattomasti aikaa. Netti alkoi ahdistamaan, jokapäiväinen raskausviikkojen ja -oireiden googlailu ja huutonetin kyttäys. Päätin ottaa hieman lomaa, mikä onnistui kyllä vain osittain. Kun melkein jokainen uusi päivä tuo uuden, ennen kokemattoman tuntemuksen jonnekin päin kehoa, ei aina kehtaa soittaa neuvolaankaan.

Mielenkiintoisia tuntemuksia viimeksi kuluneen kuun aikana, suurin piirtein esiintymistiheyden mukaan listattuna: 1) Epämääräiset nivuskivut, jotka saattavat muistuttaa kuukautiskipuja tai sitten eivät (hyvänä päivänä eivät) 2) Eriittäin runsas valkovuoto, jota ehdin jo epäilemään synnytystä ennakoivaksi limatulpaksi tai lapsivedeksi. Edelliseen liittyen, kerran kaadoin puolihuolimattomasti vissyä päälleni niin että sitä valui jalkoväliini ja sohvalle. Välitön diagnoosini oli, että nyt se lapsivesi sitten meni. 3) Suonenveto tai lähes yhtä inhottava melkein-suonenveto, jota esiintyy erityisesti öisin; tähän liittyen unettomuus 4) Jatkuva pissahätä ja ajoittainen kirvely pissatessa. Pissatulehdusta ei kuitenkaan ole havaittu vaikka tutkittu on. 5) Muistinmenetyksen/hajamielisyyden oireita, mm. puolituttujen ihmisten ja julkkisten nimien unohtelu (yleensä nimimuistini on aivan pettämätön), Bloggerin käyttäjätunnuksen unohtaminen, nettimokkulan salasanan vaihtuminen mielessä noin vuoden takaiseen.

Kaiken yllä on leijunut kokonaisvaltainen uupumuksen, hengettömyyden ja nahkeuden tunne, joka on saanut sohvalta nousemisen tuntumaan välillä mahdottomalta ja olemaan kiitollinen viileistä kesäsäistä. Syykin paljastui neuvolassa tällä viikolla: hemoglobiini runsaat sata, huolimatta päivittäisestä Obsidanin syömisestä. Normiarvoni on ollut lähempänä sataaneljääkymmentä. Ostin verilettuja ja persiljaa ja söinkin niitä jo (ensiksi mainittuja ensi kerran noin kahteenkymmeneen vuoteen), toivoen, että ne piristäisivät.

No, tämä kaikki on aivan merkityksetöntä sen rinnalla, että ollaan jo raskausviikolla 29. Vauvojen painoarviot olivat viikon alussa 1146 (A-vauva) ja 1239 (B-vauva), kohdunsuu oli kiinni ja normaalin pituinen. Vauvat olivat kiepsahtaneet kohdussa päät alaspäin. Uskaltauduin ostamaan käytetyn turvakaukalon ja ottamaan vastaan vauvanvaatelahjoituksen. Vintillä on kaksi pinnasänkyä. Toivottavasti niille tulee käyttöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti